Lazar Alin
         Daca intrebi pe cineva ce este fotografia ai sa primesti "1000" de raspunsuri diferite. Ei bine am sa incerc sa descriu ce este pentru mine fotografia si anume fotografia de nud.
Am experimentat de ceva timp nudul artistic si dupa o mica pauza am realizat ce inseamna el pentru mine. Fotografia de nud este o reflexie, o proiectie a sentimentelor mele sau a sentimentelor subiectului din fata mea. Este un joc psihologic care daca inteles poate aduce zambetele persoanei din fata ta, de cele mai multe ori si pe fata mea.
   Suntem oameni si suntem plini de insecuritati si cred ca pandemia ne-a aratat asta cel mai bine, felul in care te simti, tu cu tine, felul in care tu te accepti si te iubesti pe tine si e greu, e greu al naibi mai ales atunci cand porti in spate un bagaj emotional din copilarie sau din urma unor relatii toxice.
     Nu te invata nimeni cum sa te iubesti, multi dintre noi nici nu intelegem asta si poate nici nu am auzit despre " a te iubi pe tine insati". Cum poti iubi mai departe sanatos daca tu nu cunosti iubirea de sine? Intrebarea asta mi-o tot repet in ultimul timp si am pornit usor, usor spre cautarea iubirii de sine.
    "Art never comes from happiness" - un citat pe care l-am descoperit "tatuat" pe unul dintre modelele mele cand am pozat-o prima oara. Nu erau tatuaje cu cerneala, erau cicatricile unui tragic accident care aproape a costat-o viata si totusi....era atat de fericita si isi purta cicatricile cu asa dragoste si impacare... ea se iubea pe sine exact asa!
Sa revenim la subiect!
Pozatul nud este despre acceptare, este despre iubire si despre a invata sa iubesti. Majoritatea modelelor vin pentru ca stima lor de sine este scazuta, iubirea pentru persoana din oglinda scade, pentru ca isi pierde increderea sau pentru ca cineva care a primit dragostea ei i-a oferit in schimb rani.
Dezgolind trupul de hainele care ne dau incredere in noi si ne ascund temerile ajungem un pas mai aproape de esenta persoanei.
Apoi compasiunea, compasiunea dezbraca mai mult decat trupul, ajuta persoana din fata ta sa se dezarmeze, usor, usor, pana la punctul in care pentru cateva minute ea se arata cu adevarat.
Desigur aici vorbim despre a poza nud oameni obisnuiti si nu modele profesioniste.
Arta de a poza nud nu sta doar in stapanirea tehnicii fotografice ci si in munlta psihologie, atunci cand subiectul este dezarmat si vulnerabil este datoria mea de a scoate la lumina tot ce este mai frumos. Fie ca sunt detalii ale corpului sau sentimente puternice.
Prin fotografia de nud am reusit sa transpun de multe ori pe langa sentimentele persoanei din fata mea si sentimentele mele.
In final fotografia de nud nu este despre corp si in nici un caz despre pornografie.
Fotografia de nud este despre iubire, compasiune, sinceritate, intelegere, este despre oameni si cicatrici fie ele pe corp sau nu.
Este un joc de lumina si iubire.

As putea scrie ore intregi despre asta, insa nu ma pricep prea bine la cuvinte.